529 plannen: de ins en outs van bijdragen en uitbetalingen

Sectie 529 plannen krachtige college besparingen instrumenten kunnen zijn, maar je moet begrijpen hoe uw plan werkt voordat u van het profiteren kunt. Dit betekent onder andere dingen, zich vertrouwd te maken met de finesses van bijdragen en uitbetalingen. Een beetje kennis kan u geld besparen en uw kansen op het bereiken van de educatieve doelen die u hebt ingesteld voor uw kinderen te maximaliseren. Maar houd in gedachten dat alle investeren risico's houdt, met inbegrip van het mogelijke verlies van hoofdsom, en kan er geen garantie dat elke investeringsstrategie succesvol zal zijn.

 

HOEVEEL KUNT U BIJDRAGEN?

 

Om te kwalificeren als een 529 plan onder federale regels, moet een programma staat bijdragen boven de verwachte kosten van een begunstigde gekwalificeerde onderwijs kosten niet accepteren. In één keer, betekende dit vijf jaar van collegegeld, vergoedingen en kamer en karton aan het duurste college onder het plan, uit hoofde van de federale overheid "safe harbor" richtsnoer. Nu, echter, Staten interpreteren deze richtlijn meer in het algemeen, herziening van hun grenzen om weer te geven van de kosten van het bijwonen van de duurste scholen in het land en met inbegrip van de kosten van de graduate school. Dientengevolge, de meeste staten hebben bijdrage grenzen van 300.000 dollar en up (en de meeste staten zal verhogen hun grenzen elk jaar te houden met stijgende studiekosten).

 

Een staat limiet geldt voor beide soorten 529 plan: prepaid collegegeld plan of college spaarplan. Voor een prepaid collegegeld plan is de Braziliaanse limiet een beperking van de totale bijdragen. Bijvoorbeeld, als de Braziliaanse grens $300.000 is, kan niet u bijdragen meer dan 300.000 dollar. Aan de andere kant, beperkt een spaarplan college de waarde van de account voor een begunstigde. Wanneer de waarde van de account (met inbegrip van bijdragen en beleggingsopbrengsten) van de staat limiet bereikt, kunnen geen meer bijdragen geaccepteerd worden. Bijvoorbeeld, veronderstel dat de Braziliaanse grens is $300.000. Als u een bijdrage 250.000 dollar leveren en de account $50.000 van inkomsten is, u zal niet zitten kundig bijdragen meer--de totale waarde van de account de 300.000 dollar limiet heeft bereikt.

 

Deze grenzen zijn per begunstigde, dus als u en uw moeder elk een account voor uw kind in het hetzelfde plan instellen, uw gecombineerde bijdragen de limiet van plan kunnen niet overschrijden. Als u accounts in meer dan één staat hebt, vraagt elk plan beheerder als bijdragen aan andere plannen tegen de staat maximaal tellen. Sommige plannen wellicht ook een bijdrage te beperken, zowel in eerste instantie en elk jaar.

 

Opmerking: In het algemeen, bijdrage grenzen niet staat lijnen oversteken. Bijdragen aan een lidstaat 529 plan niet tellen mee voor de levensduur bijdrage limiet in een andere staat. Maar check de regels van uw wettelijke pensioenregeling om erachter te komen als dat plan bijdragen van andere lidstaten plannen in aanmerking neemt bij het vaststellen van als de levenslange bijdrage limiet heeft bereikt.

 

HOE WEINIG KUNT U BEGINNEN MET?

 

Sommige plannen hebben minimumbijdrage eisen. Dit zou kunnen betekenen een of meer van de volgende handelingen uit: (1) u moet maken een minimum storting openen wanneer u uw account opent, (2) elk van uw bijdragen moet ten minste een bepaald bedrag, of (3) u moet ten minste een bepaalde bedrag jaarlijks bij te dragen. Maar sommige plannen kunnen afzien of lager hun minima (bijvoorbeeld de opening borg) als u uw account voor automatische loonlijst aftrek of bankrekening afschrijvingen ingesteld. Sommige zal ook afzien van vergoedingen als u een dergelijke regeling ingesteld. (Een groeiend aantal bedrijven laten hun werknemers bijdragen aan college spaarplannen via loonlijst aftrek.) Net als bijdrage grenzen, minima variëren van plan, dus zorg ervoor dat de beheerder van uw plan vragen.