Abney Associates Ameriprise Financial Advisor: Upplåning eller ta ut pengar från din 401 (k) plan

Om du har en 401 (k) plan på jobbet och behöver lite pengar, kan du frestas att låna eller ta ut pengar från den. Men tänk på att syftet med en 401 (k) är att spara till pensionen. Ta pengar på det nu, och du ska riskera kör pengar under pension. Du kan också möta hård skatteeffekter och sanktioner för att dra tillbaka pengar före ålder 59½. Fortfarande, om du står inför en ekonomisk nöd--till exempel ditt barns college undervisning beror nästan och din 401 (k) är din enda källa av tillgängliga medel--upplåning eller att dra tillbaka pengar från din 401 (k) kan vara ditt enda alternativ.

 

PLANERA LÅN

Ta reda på om du får låna från din 401 (k) plan och under vilka omständigheter, kontrollera med din plan-administratören eller läsa din sammanfattning plan beskrivning. Vissa arbetsgivare tillåter 401 (k) lån endast i fall av ekonomiska svårigheter, men du kanske kan låna pengar för att köpa en bil, att förbättra ditt hem, eller att använda för andra ändamål.

 

I allmänhet är att få en 401 (k) lån lätt--det är lite pappersarbete och det finns ingen kreditupplysning. Avgifterna är begränsad för--kan du debiteras en liten handläggningsavgift, men det är generellt det.

 

HUR MYCKET KAN DU LÅNA?

Oavsett hur mycket du har i din 401 (k) plan, inte kommer du förmodligen att kunna låna hela summan. Generellt, du kan inte låna mer än $ 50 000 eller hälften av dina intjänade planen fördelar, beroende på vilket som är mindre. (Ett undantag gäller om ditt kontovärde är mindre än $20.000, i detta fall, du kanske kan låna upp till 10.000, även om detta är hela balansen.)

 

VILKA ÄR KRAVEN FÖR ATT ÅTERBETALA LÅNET?

Du har normalt att återbetala pengar du har lånat från din 401 (k) inom fem år genom att göra regelbundna inbetalningar av kapital och ränta minst kvartalsvis, ofta genom lönelistan avdrag. Men om du använder medel för att köpa en primära bostad, kan du ha en mycket längre tid att betala tillbaka lånet.

 

Se till att du följer till punkt och pricka återbetalning kraven för ditt lån. Om du inte betala tillbaka lånet som krävs, kommer de pengar du lånat anses en skattskyldig distribution. Om du under år 59½, ska du är skyldig en 10 procent federala straffskatt som vanlig inkomstskatt på utestående lån balans (förutom den del som representerar alla efter skatt eller Roth bidrag du gjort till planen).

 

VILKA ÄR FÖRDELARNA MED ATT LÅNA PENGAR FRÅN DIN 401 (K)?

 • Du inte betalar skatter och påföljder på det belopp som du lånar, så länge lånet återbetalas i tid
 • Räntor på 401 (k) plan lån måste överensstämma med de priser som tas ut av banker och andra kommersiella institutioner för liknande lån
 • I de flesta fall, den ränta du betalar på lånade medel sätts in på ditt eget plan konto; du betalar ränta till dig själv, inte en bank eller annan långivare

 

VAD ÄR NACKDELARNA MED ATT LÅNA PENGAR FRÅN DIN 401 (K)?

 • Om du inte betala tillbaka ditt plan lån när det behövs, det allmänt kommer att behandlas som en skattepliktig utdelning.
 • Om du lämnar din arbetsgivares tjänst (antingen frivilligt inte eller) och har fortfarande en utestående balans på ett plan lån, oftast blir du skyldig att betala tillbaka lånet i sin helhet inom 60 dagar. Annars det utestående saldot kommer att behandlas som en skattepliktig utdelning, och du ska är skyldig en straffskatt på 10 procent utöver ordinarie inkomstskatt om du under år 59½.
 • Lån intresse är normalt inte avdragsgilla (om inte lånet är säkrad genom din huvudsakliga bostad).
 • Du kommer förlora på tax-latent intresse som kan ha uppstått på de lånade medel hade de kvar i din 401 (k).
 • Lånebetalningar görs med efter skatt dollar.

 

UMBÄRANDEN UTTAG

Din 401 (k) plan kan ha en bestämmelse som tillåter dig att ta ut pengar från planen medan du fortfarande är anställd om du kan Visa "tunga och omedelbart" finansiella behov och du har inga andra resurser som du kan använda för att uppfylla detta behov (t.ex. du kan inte låna från kommersiella långivare eller från en pension konto och du har inga andra tillgängliga besparingar). Det är upp till arbetsgivaren att avgöra vilka finansiella behöver kvalificera. Många arbetsgivare tillåter umbäranden uttag endast av följande skäl:

 

 • Betala sjukvårdskostnader för dig, din make, dina barn, din andra anhöriga eller din plan stödmottagaren
 • Att betala begravningen eller begravningskostnader för dina föräldrar, din make, dina barn, din andra anhöriga eller din plan stödmottagaren
 • Betala högst 12 månader värt för undervisning och närstående utbildning utgifter för eftergymnasial utbildning för dig, din make, dina barn, din andra anhöriga eller din plan stödmottagaren
 • Att betala kostnaderna för inköp av din huvudsakliga bostad
 • Att göra betalningar för att förhindra vräkning från eller avskärmning på din huvudsakliga bostad
 • Att betala kostnader för reparation av skador på din huvudsakliga bostad efter vissa casualty förluster

 

Obs: Du också får ut pengar för att betala inkomstskatt och/eller påföljder om umbäranden återkallande, om dessa är due.

 

Din arbetsgivare kommer generellt kräver att du skickar din begäran om en umbäranden utträde skriftligen.

 

HUR MYCKET KAN DU DRA?

I allmänhet kan inte du ta ut mer än det totala belopp du har bidragit till planen, minus beloppet av tidigare svårigheter uttag du har gjort. I vissa fall kan du dock att kunna dra tillbaka resultatet på bidrag som du har gjort. Kontrollera med administratören plan för mer information om vilka regler som gäller för uttag från din 401 (k) plan.

 

VAD ÄR FÖRDELARNA MED ATT ÅTERTA PENGAR FRÅN DIN 401 (K) I FALL AV SVÅRIGHETER?

Möjligheten att ta en umbäranden tillbakadragande kan komma väl till pass om du verkligen behöver pengar och du har inga andra tillgångar att rita på din plan inte tillåter lån (eller om du inte har råd att göra lånet betalningar).

 

VAD ÄR NACKDELARNA MED ATT DRA TILLBAKA PENGAR FRÅN DIN 401 (K) I FALL AV SVÅRIGHETER?

 • Ta ett umbäranden uttag kommer att minska storleken på din pension boet ägg och de medel du återkalla växer inte längre uppskjuten skatt.
 • Svårigheter uttag är i allmänhet betala federala (och möjligen statliga) inkomstskatt. En skatt på 10 procent federala straff kan också gälla om du är minderårig 59½. (Om du gör en umbäranden tillbakadragande av dina Roth 401 (k) bidrag, endast del av tillbakadraganden som representerar resultat kommer att skatt och påföljder.)
 • Du kanske inte kan bidra till din 401 (k) plan för sex månader efter en umbäranden distribution.

 

VAD MER BEHÖVER JAG VETA?

 • Om din arbetsgivare lämnar bidrag till din 401 (k) plan (till exempel matchande bidrag) du kanske kan dra tillbaka dessa dollar när du blir oantastbara (det vill säga när du äger din arbetsgivaravgifter). Kontrollera med administratören plan för din plan tillbakadragande regler.
 • Om du är en kvalificerad person påverkas av vissa naturkatastrofer, eller om du är en reservofficer som kallas till aktiv tjänst efter den 11 September 2001, särskilda regler kan gälla för dig.